top of page

Чайна Школа - Шу Пуери


Продовжується Чайна Школа по Пуерам. На черзі були Шу Пуери, чаї, які зараз на піку популярності та викликають немало запитань. Шу це доволі молоді чаї, перша партія вийшла в 1974 році. Більше всього мене особисто вражає не смак Шу, а стан, який він викликає. Іноді він хвилює, іноді заспокоює, діапазон дійсно дуже великий 🤷

Деякі поради по правильному заварюванню Шу Пуерів:

☕️ Розщепіть пресовану сировину шилом або руками до шматочків величиною с ніготь

☕️ Використовуйте товстостінний чайник циліндричної форми

☕️ Першу заварку краще злити

☕️ Заливайте окріп в чайник в одну точку

☕️ Шу доволі демократичний чай - пробуйте заварювати різними методами:

  • Тіпот

  • Пін Ча

  • Сіфон (самий видовищний метод)

  • Варка по Лу Юю або епохі Тан

  • Европейський метод (підійде на cніданок, коли мало часу)

☕️ Якшо Шу пахне не дуже, можна злити дві заварки або трошки прожарити перед заварюванням

❓А який ваш улюблений Шу та метод заварювання? 😎


Comments


bottom of page