Продовжується Чайна Школа по Пуерам. На черзі були Шу Пуери, чаї, які зараз на піку популярності та викликають немало запитань. Шу це доволі молоді чаї, перша партія вийшла в 1974 році. Більше всього мене особисто вражає не смак Шу, а стан, який він викликає. Іноді він хвилює, іноді заспокоює, діапазон дійсно дуже великий 🤷
Деякі поради по правильному заварюванню Шу Пуерів:
☕️ Розщепіть пресовану сировину шилом або руками до шматочків величиною с ніготь
☕️ Використовуйте товстостінний чайник циліндричної форми
☕️ Першу заварку краще злити
☕️ Заливайте окріп в чайник в одну точку
☕️ Шу доволі демократичний чай - пробуйте заварювати різними методами:
Тіпот
Пін Ча
Сіфон (самий видовищний метод)
Варка по Лу Юю або епохі Тан
Европейський метод (підійде на cніданок, коли мало часу)
☕️ Якшо Шу пахне не дуже, можна злити дві заварки або трошки прожарити перед заварюванням
❓А який ваш улюблений Шу та метод заварювання? 😎
Comments