top of page
Writer's pictureMaksym Tereshchenko

Чайна Школа - Незвичайні Червоні Чаї


В суботу на Чайній Школі розбирали Незвичайні Червоні Чаї.

Перший цікавий екземпляр - Шайхун. Суть методу "Шайхун" міститься в самій назві: "висушений на сонці", "загорілий". Тобто чай висушується на сонці природним шляхом без використання штучних джерел тепла. Такий спосіб забезпечує природне, поступове та збалансоване висушування чаю. Такий тип прожарки прийшов від пуерів, що і робить цей чай чимось середнім між червоним чаєм та шен пуером.

Другий чай ще більш цікавий - це Габа Хун Бі Ло. Габа – це чай, який пройшов ферментацію в анаеробних умовах (без доступу кисню), внаслідок чого в ньому утворився підвищений вміст ГАМК (гамма-аміномасляної кислоти). Цей чай дає ну дуууже дивний стан. Він сильно розслабляє, як валеріана, але одночасно і збуждує 🤩 “Так не буває!” - скажете ви. Але, чесне слово, я саме так и відчув 😀 Так що спробуйте та напишіть свої враження - дуже цікаво буде почути! 😎☕️ 🙏

Comments


bottom of page