В суботу на Чайній Школі розглядали незвичайні пуери. А саме фіолетовий пуер та білий пуер.
Фіолетовий Шен Пуер “Цзі Я” виготовляеться з листя спеціального фіолетового (пурпурового) кольору. Таке листя з’являється на висоті у високогір’ї, на великій висоті, під впливом сильних ультрафіолетових променів. На смак такий чай дуже м’який та ароматний, в ньому немає смаку “незрілого яблука”, який характерний для більшості шенів. У мене така виникла метафора: звичайний шен - “незрілий фрукт,”, а фіолетовий шен - “стиглий фрукт”. Він трошки п’янить та освіжає свідомість, як домашнє вино у бабулі на дачі 😊
А от Білий Пуер (Бай Хао Бін Пуер) взагалі складно назвати пуером, тому що це по факту білий чай, тільки який росте в Юньнані. Ну і ще він пресований, хоча сам блін дуже м’який 🍃🍵
А які незвичайні пуери ви пробували? ☕️🫖
Comments