На другому модулі курсу по Червоним Чаям розглядали червоні чаї з Юньнаню. Їх називають Дянь Хунами.
«Хун» перекладається з китайської як «червоний», а «Дянь» - це землі провінції Юньнань. Ця назва походить від назви озера Дяньчі та стародавнього населення народності дянь. Якщо вам у Юньнані підносять піалу червоного чаю, то швидше за все це якраз якийсь із Дянь Хунів.
Чаї цього сорту м'які та солодкі. Класичний профіль Дянь Хуна складається з сухофруктів, насамперед – чорносливу, а також кураги, груш та яблук, а також легкого димного відтінку.
Ми спробували двох представників Дянь Хунів: Да Цзинь Чжень та Гу Шу Хун Ча. Перший дуже нагадує наш улюблений чай з лимоном, взагалі по виду та кольору дуже сонячний. А от другий більш дикий та насичений. Такий собі смак диких яблук та абрикосового вина.
А який Дянь Хун ви вже встигли скоштувати? Які враження? 😎☕️🍃
Comentários