На останньому занятті курсу Пуерів розбирались з витриманними чаями. Витриманні чаї - це як витриманне вино, чим далі - тим цинніше та дорожче. Пуер зроблен архаічно, тому він добре зістарюється, але для цього потрібен потенціал. Старий чай - це цінність, випробувана часом
Можна виділити два спеціфічних смаки старих чаїв:
☕️ Чень Вей (смак старості) и Чень Сян (аромат старості) - 10-15 років витримки
☕️ Яо Сян - (смак ліків) - 20+ років. Є теорія, що з роками в листі чаю відбувається транформація в цілющі компоненти, тому китайці використовують старі чаї, як лікарський засіб 🍃
Але старі Чаї треба розкрити і ось пару порад, як це зробити:
☕️ Покачати чай перед заварюванням в горизонтальній площині
☕️ Дуже обережно ставитись к впливу на чай, наприклад, заливати воду по стінкам посуду
☕️ Якщо є можливіть, використовувати варку. Як варіант, можна почати з проливів, а потім перейти до варки. При чому Шу можна варити одразу, а з Шеном краще почати з проливів
❓А який самий старий чай ви пили? 🙏
Comments