В неділю на Чайній Школі почали заглиблюватись у світ Білого Чаю. В основі технології його виготовлення лежить ідея якомога менше обробляти чайний лист, а отже, максимально зберегти всі його природні властивості. Це як Hi-Fi музика, чим менше перепон для звуку, тим краще і тим він чистіше. Отже з чайним листом роблять тільки делікатне підв'ялення та сушку🌱
Почали з класики - Бай Хао Інь Жень (Фуцзянь) та Бай Хао Бін (Юньнань). Ці чаї в чомусь дуже схожі, а в чомусь дуже різні.
Перший - дуже м'який, розслабляючий, аристократичний. З неймовірним шорстким маслянистим післясмаком, який дають бруньки з білим ворсом. А другий, навпаки, грубий та дикий, щільний та різкий. Але в обох чаях відчувається глибина та сила природи. Просто природа буває різна - іноді тендітна, а іноді груба та різка. І в усіх проявах є свої принади🙏
Заварювати Білий Чай краще температурою 80-85 градусів і постійно давати йому дихати. Та і взагалі він вимагає дуже делікатного відношення.
А який ваш улюблений Білий Чай?
Comments