В суботу нарешті побував на Чайній Церемонії від Sa To. Дуже багато чув про цього майстра і дуже радий, що потрапив.
Це був такий собі мікс чайних культур Китаю та Японії. Це якесь неймовірне поєднання простоти та глибини. Це про силу мікрорухів та про те, що не буває неважливих деталей.
Sa To популяризує традиції Global Tea Hut (https://globalteahut.org/), міжнародної чайної організації у якої є свій журнал та ретрит центр на Тайвані. До речі, я почав слухати їх онлайн курси та, звичайно, буду ділитися з вами найцікавішим.
А ось 5 важливих принципів Чайної Церемонії від Sa To:
☕️Ділимо стол на дві половини, ліва працює на лівій стороні, а права на правій
☕️Більшість рухів повинно йти до центру
☕️Чайник для води беремо слабою рукою
☕️Не підімайте чайник поки немає спокійного стану розуму
☕️Залишайтесь з чаєм
“Чай це як стан нашого розуму, а чаювання це присутність та пробудження” - так закінчив Майстер, а я зрозумів що треба обов’язково повернутись, та як зрозумів я далеко не все 🙏
コメント