top of page

Масала на Червоному Чаї (рецепт)


Сьогодні для вас ексклюзивний рецепт масали від Олексія Жерноклюєва.

В чайник 1.8 літра заливаємо в пропорції 50/50 молоко та воду. Ставимо на вогонь 🔥

Беремо 15 грам червоного чая (це може бути, наприклад, Кімун або Дянь Хун) та замочуємо в гайвані водою кімнатної температури.

Тим часом в ступі подрібнюємо спеції: перець, кардамон, мускатний горіх та шафран.

Через деякий час зливаємо воду з гайвані. В спеції додаємо трошки імбирного порошку. Чекаємо поки чайник починає закипати але втекти не даємо 😂

Вкидаємо чай та спеції, трошки чекаємо… 🙏

Можемо розливати по піалочкам та насолоджуватись смаком. Цікаво те, що з кожним розливом масала набирає насиченості та нові грані смаку 😋😋😋

Мммм… я б сюди б додав би гарячий сінабон з корицею. А з чим ви любите коштували гаряченьку масалу? 😋

Commenti


bottom of page