Сьогодні для вас ексклюзивний рецепт масали від Олексія Жерноклюєва.
В чайник 1.8 літра заливаємо в пропорції 50/50 молоко та воду. Ставимо на вогонь 🔥
Беремо 15 грам червоного чая (це може бути, наприклад, Кімун або Дянь Хун) та замочуємо в гайвані водою кімнатної температури.
Тим часом в ступі подрібнюємо спеції: перець, кардамон, мускатний горіх та шафран.
Через деякий час зливаємо воду з гайвані. В спеції додаємо трошки імбирного порошку. Чекаємо поки чайник починає закипати але втекти не даємо 😂
Вкидаємо чай та спеції, трошки чекаємо… 🙏
Можемо розливати по піалочкам та насолоджуватись смаком. Цікаво те, що з кожним розливом масала набирає насиченості та нові грані смаку 😋😋😋
Мммм… я б сюди б додав би гарячий сінабон з корицею. А з чим ви любите коштували гаряченьку масалу? 😋
Commenti